Acasa » Obiective

Proiectul îşi propune asigurarea continuitatii pregatirii stiintifice si artistice la nivel de excelenta pentru absolventii de doctorat in studii muzicale

Proiectul îşi propune asigurarea continuitatii pregatirii stiintifice si artistice la nivel de excelenta pentru absolventii de doctorat in studii muzicale sau corelate,

prin institutionalizarea unui sistem si a unei structuri capabile sa asigure permanenta in conformitate cu standardele europene in domeniu si la nivelul treptei educationale postdoctorale.

Ca obiectiv secundare menţionăm proiectarea si implementarea sustenabila si durabila a scolii postdoctorale in domeniul studiilor muzicale, in cadrul Solicitantului. Scoala postdoctorala va purta numele de Institut de Studii Muzicale Doctorale Avansate – MIDAS (Music Institute for Doctoral Advanced Studies).

Constructia si implementarea acestei structuri se va face in acord cu cerintele europene de asigurare a calitatii in educatie, cercetare si expresie artistica, avandu-se in vedere si cadrul european al calificarilor din invatamantul superior. De asemenea, dorim crearea unui cadru dezvoltare a capacitatilor creative si artistice obtinute prin studiile doctorale, in special prin mentinerea tinerilor doctori intr-un mediu propice intretinerii si sporirii cunostintelor acumulate in cariera si in anii doctoratului. Nu în ultimul rând, vom asigura continuitatea si performanţa cercetarii stiintifice muzicologice, prin acordarea a 50 de burse de cercetare si prin sprijinirea logistica si relationala pentru publicarea rezultatelor meritorii in reviste cotate international si pentru performarea compozitiilor semnificative pe scene europene relevante in domeniu; de asemenea, pentru participarea la conferinte, festivaluri, stagiuni dar şi programe europene de cercetare reprezentative pe profil.